Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Kutyakötelesség

2018. október 17. 14:58 - Tatyiandme

A minap egy ismerősöm kérdezte, hogy nem túl nagy fáradság-e nekünk, hogy a napjainkat ahhoz kell igazítani, hogy Tatyinak mikor kell bevennie a gyógyszereit. Tatyinak ugye, ahogyan azt sokan tudjátok, autoimmun betegsége van (ez egy hosszú sztori, írtam róla többször a blogon is: itt és itt), és emiatt naponta kétszer adott időpontban gyógyszert kell kapnia. Ez reggel és este 8 óra, +/- 1 óra, a napirendünktől függően.

El tudjátok képzelni, hogy ez azzal jár, hogy a programjainkat úgy szervezzük, hogy Tatyi és a gyógyszere is velünk legyen ezekben az időpontokban, vagy, ha ez nem megoldható, akkor úgy szervezzük a programot, hogy a gyógyszerbevétel után kezdődjön, vagy előtte legyen vége. Nyilván, ha minden kötél szakad, megkérhetünk valakit, hogy vigyázzon rá és adja be a gyógyszereit, bár eddig erre nem került sor. 



Igazság szerint, most vettem észre, ahogy megfogalmaztam és leírtam ezeket,  hogy tényleg, azért kell némi szervezés :) ez eddig fel sem tűnt nekem... de majd megkérdezem a férjemet is, hogy Ő mennyire éli meg ezt kötöttségként.

Úgy gondolom, természetesnek fogadtuk el, hogy most ez van, és nem rágódtunk rajta, csak tettük a dolgunkat. Másrészről, ez egy folyamat volt, amely egy nagyon súlyos betegséggel kezdődött: annak érdekében, hogy Tatyi meggyógyuljon, hónapokon keresztül ténylegesen minden programunkat, minden napunkat annak rendeltük alá, hogy ő a megfelelő kezelésben részesülhessen. Ehhez viszonyítva a napi 2 gyógyszer igazán nem nagy dolog. 


Imádunk hétvégén korán kelni - na jó, nem... sőt! De a reggeli gyógyszerbevételt akkor is meg kell ünnepelni :)

Szóval, visszatérve a kiindulási kérdésre: hogy nem túl nagy fáradság-e ez? Azt kell mondjam, hogy nyilván nem, hiszen Tatyi a családunk tagja, és ha most éppen neki van szüksége több támogatásra, akkor erre ő is "jogosult". Ha éppen úgy alakul, hogy mindketten sokat dolgozunk, és nincs annyi időnk sétálni vagy kirándulni, akkor a mi érdekeink kerülnek előtérbe, neki kell alkalmazkodnia. Ez teljesen természetes elvárás egy kutyától, ugye? Fordított esetben, - ha már nekem kell alkalmazkodnom a kutyámhoz -  nem ennyire egyértelmű?


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr6515484860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linda 2018.10.18. 09:52:44

Kedves Tatyi Gazdi, nálunk is természetes, hogy mi vagyunk a kutyáért és nem fordítva. Neki csak annyi "feladata" van, hogy boldog legyen és kiegyensúlyozott, és mi mindent megteszünk ennek érdekében. :) Semmit, amit mások lemondásnak tartanak, pl. munka után egyből haza, hogy a séta időben legyen, vagy kutyabarát szállás felárral, mi nem lemondásnak, hanem temészetesnek vesszük, mert annyi szeretet ad, hogy azt nem lehet meghálálni. :)

Tatyiandme 2018.10.24. 17:14:10

Kedves Linda! Köszönöm a kedves soraidat! :) Igen, számunkra egyértelmű, mégis fontos téma :) Remélem, hamarosan minden kutya hasonló életet fog élni, és mi leszünk a "tömeg" :)
süti beállítások módosítása