Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

-under control-

2018. augusztus 23. 13:03 - Tatyiandme

Sziasztok!

Ma orvosnál voltunk Tatyival.

Ebben az utóbbi hónapokban semmi meglepő nincsen, hiszen nem telt el olyan hét, hogy ne mentünk volna. Miért írok most erről mégis? Azért, mert nagyon sokan drukkoltatok nekünk az elmúlt hónapokban, rendíthetetlenül tartottátok a lelket bennem, hogy igenis, meg fog gyógyulni, és sikerülni fog ez is, mint eddig minden :) szóval azt gondolom, hogy úgy fair, ha a jó hírekről is beszámolok.

Szóval most ott állunk, hogy Tatyinak autoimmun betegsége van, ami valószínűleg a hosszan tartó betegségének a következménye. Laikus vagyok ezen a téren, így amit most írok, az semmiképpen sem szakmailag alátámasztott vagy állatorvosi vélemény, csupán a saját gondolataim.

Autoimmun betegség az, amikor a szervezet saját immunrendszere nem megfelelően működik, és nagyon leegyszerűsítve, saját magát támadja meg. Ilyen például a Hashimoto kór, a szklerózis multiplex vagy a rheumatoid arthritis. A közös bennük az, hogy nem lehet tudni, miért alakulnak ki, és a kezelésük is elég bonyolult, mivel az immunrendszert kell elnyomni. Többektől azt hallom, hogy "ja, persze, autoimmun... ha az orvosok nem tudják, mi a baj, akkor csak rámondják, hogy mondjanak valamit...".

Szóval nem mondhatom, hogy komolyan veszik a dolgot, és inkább valami sznobériát vagy humbugot gyanítanak mögötte, mint egy tényleges problémát. A kedvencem az volt, amikor az egyik ismerős közölte, hogy szerinte hagyni kellene, mert a kutyák ezt megoldják, és majd elvonul a kert végébe és pár nap alatt meggyógyítja magát :)

Szerencsére, az állatorvosok, a Családunk és a barátaink hozzáállása nem ezen a szinten van, és rengeteg támogatást és tényleges segítséget kaptunk és kapunk még mindig, amit nem tudok eléggé megköszönni, de remélem, egyszer viszonozhatok.

Szóval, a betegségnek még nincs neve, de az állatorvosunk, aki maga is hatalmas küzdőszellemmel van megáldva, szerencsére nem ragaszkodik a titulusokhoz és újabb és újabb módokon próbálja sarokba szorítani ezt az ismeretlen ellenséget.

Az egész olyan, mint egy hadművelet. Csapás, ellencsapás és stratégia. Megnézi, hogy mire mit lép és annak függvényében választ fegyvernemet. Eddig max 10 napig tartott a fölény, ez volt a maximum időtartam, hogy Tatyi tünetmentes volt. És persze ennyi és ilyen tapasztalattal a tíz nap is olyan, hogy folyamatosan résen vagy, hogy most mi lesz....

Ma orvosnál voltunk. 10 nap telt el a legutóbbi látogatásunk óta, és csak kontrollra mentünk. Keddre lesznek eredmények, de az orvosok és az asszisztensek teljesen megdöbbentek Tatyi átalakulásán. Remélem, hogy ezúttal megvan a csodafegyver, és az eredmények is alátámasztják majd, hogy érdemes küzdeni és jó úton járunk :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr915484836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása