Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Mitől lesz egy munkahely kutyabarát? Hogyan lehet az enyém is az?

2019. február 04. 20:14 - Tatyiandme

Dolgoztam olyan munkahelyen, ahová nem vihettem magammal Tatyit. Ez azon kívül, hogy hiányzott egész nap, és esténként próbáltuk bepótolni az elveszített közös-időt, sok plusz szervezési feladatot is rótt rám: kutyasétáltató, programok Tatyinak, hogy ne unatkozzon napközben, stb... Ezen kívül azt is észrevettem, hogy inkább siettem haza a kutyámhoz, mintsem, hogy mondjuk a barátaimmal találkozzak munka után, beüljünk a kollégáimmal valahova, vagy közös programot szervezzünk a párommal.

Mióta Tatyi is jön velem munkába szinte minden nap (ez amúgy az ő döntése, van, hogy nem akar jönni :)), azóta sokkal egyszerűbb az életem, több időt tudok együtt tölteni a kutyámmal, a munkahelyemen is szeretik, és nem kell lemondanom az esti programokról sem. Miért jó ez a munkáltatómnak? Nyilván azért, mert ha jobban érzem magam, a munkám is jobb lesz és szívesebben dolgozom ott és nem másutt.

Mitől lesz kutyabarát egy munkahely? Ez szerintem elsősorban hozzáállás kérdése. Jártam már kutyabarát fodrászatban, termelőüzemben, kertészetben, óvodában és persze irodában is. Kevés kivételtől eltekintve a városi munkahelyek alkalmasak arra, hogy a dolgozók magukkal vihessék jól nevelt és szocializált kutyáikat. Ha munkáltatóként, vezetőként olvasod ezt a cikket, és már téged is megkerestek ezzel a kéréssel a kollégák, netán benned merült fel az igény, hogy kutyabaráttá varázsold az irodát, akkor jó szívvel ajánlom az alábbi cikket a kutyabarát.hu -n!

Mivel mi magunk is nap mint nap tapasztaljuk ennek előnyeit, pozitívumait, így nem nehéz kampányolnunk az arra alkalmas irodák, munkahelyek kutyabaráttá tétele mellett, és segíteni tanácsainkkal a leendő kutyabarát munkahelyeket. Alapvetően munkáltatói, vezetői döntés, hogy egy munkahely kutyabarát-e. Persze ez alól is vannak kivételek, hiszen például élelmiszerbolt, közfürdő, egészségügyi intézmény nem lehet kutyabarát, a jelenlegi közegészségügyi szabályok szerint. Így, az ilyen munkahelyek egyértelműen kiesnek a kutyabarát munkahelyek köréből.” – fejtette ki Dr. Sziládi-Kovács Hajnalka, ügyvéd, a Kutyabarát.hu egyik alapítója.

A Kutyabarátosok nem csak, hogy kampányolnak, de segítséget is nyújtanak a munkahelyeknek a kutyabaráttá válásban. Tapasztalataik alapján összeállítottak egy, a mindennapokban remekül használható, Kutyabarát Munkahely Etikettet, hogy segítsenek a Gazdiknak is, hogy a négylábú kollégák beilleszkedése a munkahelyi környezetbe mindenki számára zökkenőmentes és kellemes legyen.

Forrás: Kutyabarát.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr8715484882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása