Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Hogyan foglaljunk kutyás szállást?

2018. április 18. 22:32 - Tatyiandme

Amióta kutyánk van, azóta nem kérdés, hogy amikor csak lehet, jön velünk. Egyedüli kivétel, ha repülővel megyünk valahova, ilyenkor Tatyi inkább kutyanapközibe megy. A nyaralásokat, hétvégi kiruccanásokat azonban többnyire úgy szervezzük meg, hogy Tatyi is velünk jöhessen,

sőt, volt már olyan is, hogy kimondottan miatta kerekedtünk fel - de erről majd egy másik alkalommal írok :)

Szerintem manapság már sokkal könnyebb kutyával utazni Magyarországon, mint mondjuk 5 éve, és a szállásadók egyre inkább figyelnek a kutyával érkezőkre. Szóval a lényeg, hogy ne hagyjuk otthon kedvencünket csak azért, mert elsőre bonyolultnak tűnhet a szervezés! Egy-két alapvető dologra oda kell persze figyelni, mint mondjuk az útlevél, oltások, szájkosár és a tömegközlekedésen a szabályok, de ebbe hamar bele lehet jönni, és a plusz odafigyelésért cserébe rengeteg közös élményben lehet részünk.

[caption id="attachment_93" align="alignleft" width="300"] Egy igazán kutyabarát szálláshelyen a kutya is vendég[/caption]

A szállásfoglalás sem különösebb ördöngösség, a legtöbb szállásközvetítő oldalon beállíthatjuk a "házi kedvenc bevihető" opciót, így kapásból csak olyan szállásokat mutat a kereső, ahova kutyákat is beengednek. Itt viszont legyünk résen! Attól, hogy beengednek kutyát, nem lesz a szálláshely kutyabarát.

Sok helyen külön díjat számolnak fel a kutyák után éjszakánként - ami rendben is van egy pontig, de az eddigi legdurvább, amit láttam, hogy 35 000 Ft/kutya/éj díjat számoltak fel, amiért semmilyen szolgáltatás nem járt, sőt, a kutyát a szálloda csak bizonyos területeire engedték be. Ez egyedi eset, általában maximum 1-3 000 Ft közötti összeg kerül felszámításra éjszakánként, de sok olyan szállás is van, ahol ebünk ingyenesen tartózkodhat.

Annak is érdemes utánanézni, hogy a szálláshely mely területeire engednek be kutyával. Higiéniai okokból a wellness részleg, a medencék és szaunák területére nem lehet kutyát vinni. Több helyen az étterembe sem engedik be a négylábúakat. Ha ilyen helyre megyünk, gondoljuk át, hogy hol hagyjuk a kutyánkat, amíg mi fürdőzünk vagy étkezünk. Vannak, akiket nyugodtan a szobában lehet hagyni, de az is lehet, főleg, ha először utazunk együtt, hogy kutyánk megijed és esetleg kárt tehet a szobában.

És itt térnék vissza arra, hogy mi is tesz egy szálláshelyet nem csak kutyával is látogathatóvá, hanem tényleg kutyabaráttá. A kutyabarát szálláshelyeken a kutya is vendég. Ezek azok a szállások, ahol érthető, ha extra költséget számolnak fel ebünk vendégéjszakái után, mivel ezekkel extra szolgáltatások is járnak. Van olyan szálloda, ahol a kutyánknak fekhelyet, tálat és törölközőt biztosítanak. A kutyákat szabadon sétáltathatjuk, bevihetjük őket a közös helyiségekbe, kutyás programajánlatokkal várnak minket. A valódi kutyabarát szálláshelyeken igazán ki tudunk kapcsolódni kutyánkkal együtt, mert azt érezzük, hogy mindannyian szívesen látott vendégek vagyunk.

Én általában a kutyabarat.hu oldalon keresztül tájékozódom a belföldi kutyabarát szálláshelyekről, de jó információi és aranyos videói vannak Manka kutyának, YouTube csatornáján beszámol a kutyabarát szállásokon szerzett élményeiről.

Ti szoktatok együtt utazni a kutyátokkal? Hol volt részetek igazán kutyabarát élményben? Írjátok meg kommentben!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr8315484818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása