Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Trixie biciklis kutyakosár - REVIEW - Trixie bicycle basket

2018. szeptember 03. 19:01 - Tatyiandme

A kutyakosár, ami megváltoztatta az életünket

Please, scroll down for English.

Régóta nézegettem a kutyás kiegészítőket, és keresgéltem a megoldást arra, hogyan lehetne Tatyit is magunkkal vinni biciklitúrákra, vagy egyszerűen csak mondjuk, ha leszaladok a zöldségeshez bringával. Mivel a kutya és a bicikli nem tűnt összeegyeztethetőnek, sok bicajos programot kihagytunk. Tatyi mindössze 8 kg, szóval a bicikli mellett futás nálunk szóba sem jöhetett.

Két éve nyáron béreltünk egy utánfutót, ami egyébként sík terepen nem volt rossz választás, de itthoni körülmények között mégis valami kompaktabb megoldásra vágytam. Nagyon megörültem, amikor nyár elején rábukkantam a biciklis kutyakosarakra a zooplus oldalán, már csak azon izgultam, hogy ne csak egészen pici méretet bírjon :) És nem! Egészen 12 kg teherbírásig találtam könnyen rögzíthető és kényelmesnek tűnő kosarakat. Mondom, nem is egyet!

Miért választottam a Trixie kosarát? Egyrészt az ára miatt (6 990 Ft + szállítási költség). Éppen egy biciklis balesetből lábadoztam, és nem voltam benne biztos, hogy könnyen tudok majd 8-10 kg plusztömeggel lavírozni, nem akartam sokat bukni a terméken. Másrészt több dolgot vettünk már ebből a márkából, és eddig nem kellett csalódnom. Így esett a választás erre a kosárra, amely hivatalosan kormányra rögzíthető.

Azért mondom, hogy hivatalosan, mert mi végül a csomagtartóra rögzítettük, mert a beépített konzollal nem tudtuk a kormányra tenni a váltók, a kilométeróra és az egyéb felszerelések miatt. Illetve szerintem biztonságosabb is, ha fékezésnél nem a bicikli elején van ekkora plusz tömeg. Szóval gyorskötözővel stabilan tudtuk rögzíteni, ami elég sufni megoldás, de legalább teljesen biztonságosan tartja a kosarat.

A kosár anyaga fűzfavessző, műanyag bevonatú fém ráccsal, amelyet összesen három csattal lehet összeilleszteni. Van benne egy kis párna, "velúr optikával", ami egyébként tényleg mosható. A párnára én még tettem egy plusz textilpelenkát, hogy kényelmesebb legyen, és inkább azt kelljen mosnom, mint a párnát, de amúgy a párna is teljesen jó.

A fekete fűzfavessző eléggé kényes, a fémráccsal érintkezve kopik. Ettől még használható persze, csak inkább shabby chic. Terepen is bírja a kiképzést, most már kb. 200 km-t tettünk meg vele, és nincs okom panaszra. Tatyi is kényelmesen utazik benne, pont le tud feküdni, bár többnyire inkább nézeget. Annyira szereti, hogy itthon is belefekszik, ha le van szerelve, és abban pihen. Nyáron figyeljünk rá, hogy a kutyát semmi nem védi a napsütéstől a kosárban! Takarjuk le a kosár tetejét, de figyeljünk a jó szellőzésre! Itt is textilpelenkát használtam, amit a rács tetejére kötöttem, így felülről árnyékolt, de Tatyit nem zavarta  kilátásban és továbbra is maximális volt a szellőzés.

Összességében nagyon elégedett vagyok a kosárral, már csak azért is, mert egy újabb lehetőség arra, hogy együtt fedezzük fel a világot, illetve, hogy a hétköznapokban kényelmesen közlekedjünk Tatyival. Inkább városi, mint sport célokra találták ki ezt a kosarat, de azt gondolom, hogy ár-érték arányban remek választás, ha alkalmanként kutyánkkal pattannánk két kerékre.

Stop here Anglophones! This is where the English part starts :)

Leave no dogs behind could be my motto, as I love to take Tatyi, my adopted 8 year-old mix everywhere I go. Naturally, biking was no exception, and I was looking for a solution that would allow us to go on biking tours and just around town together on my bike.

When I found the biker basket by Trixie on zooplus.hu my heart skipped a beat. Finally, a carrier that looks great, seems safe and is easy to use. I didn’t hesitate much before I punched the order button. In a couple of days I was the lucky owner of the basket, which arrived neatly wrapped up and ready to use. Not one minute passed after unwrapping, that Tatyi seated herself comfortably into the basket and fell asleep, so I had to wait until her naptime was over to try the basket on my bike.

Well, the bicycle basket was supposed to go on the front, but because of the brake and shift levers, there was no place to attach the console, so we decided to secure the basket onto the rear rack. That way it felt safer too. We used cable tie wraps to secure the basket in place, which looks well… yes, probably we won’t win Design Awards of the year, but it works and it’s secure :)

The basket is basically a woven willow basket and a metallic grate that goes onto the top of the basket. There is a small cushion in the basket to make the journey more comfortable for our canine companions. What I missed in the summer heat is something that would give some shade to Tatyi, but I attached a textile nappy overhead and that worked just fine (again, it looks less stylish, although the nappy is pink and has unicorns on it :D).

All in all, I would say that this bicycle basket is a really great idea and great value for your money (it was approx. 20EUR + shipping). Probably because of the price, it comes with compromise: the console is not very practical and it must be fixed to be really secured. Also, the black coating of the basket comes off pretty much, still, the products is practical and serves its purpose well. After 200 km I can say that is was well worth it and I would go for it again :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr5815484846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása