Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Kutyafarsang, móka, kacagás

2020. február 27. 12:58 - Tatyiandme

Rendhagyó bejegyzéssel indítom az új blogplatformunk életét. Ez most nem túra, nem is városnézés, de még messzire sem kellett mennünk. Viszont arra gondoltam, hogy hasznos lehet, ha megosztom, mert aktív kutyás gazdiknak, amilyen én is vagyok, jól jöhet egy mentőötlet, ha mégsem jutunk ki a szabadba valamiért.

Eseménydús hétvégét tudhatunk magunk mögött, szombaton Szegedre utaztunk (erről majd később), vasárnap pedig az újonnan nyílt Top-pancs Kutya Wellness farsangi kutyazsúrjára voltunk hivatalosak.

2020-02-27_12_32_26_1.jpg

Erre a rendezvényre az Instagramon @life.with.my.mister posztjában figyeltem fel, és nagyon jó mókának tűnt. A terv az volt, hogy a kutyákat jelmezben visszük a bulira, Star Wars tematikában: Otis lett volna Yoda, míg Tatyi Leia hercegnő, de nem találtam kutyabarát zöld testfestéket (*Ha erre vonatkozóan van ötleted vagy tapasztalatod, ne tartsd magadban, mert jövőre is lesz Farsang), úgyhogy végül önmagukat adták.Talán jobb is, mert így legalább önfeledten mókázhattak és játszhattak a többi kutyával - akikből, meglepetésemre, rengeteg volt! Szuper dolog, hogy egyre többen jönnek el a kutyás rendezvényekre!

Már a belépéskor többen várakoztak, a játszótéren pedig vagy húsz kutya-gazdi párost láttam. Otis azonnal belevetette magát a játékba, és csak néha bukkant fel, csak azt láttuk, hogy itt-ott felvillan a többiekkel kergetőzve. Tatyinak már több idő kell, hogy barátkozzon, úgyhogy ő mellettem maradt és hatékonyan rágcsálta szét a labdákat, amíg a többi gazdival beszélgettünk. 

2020-02-27_12_32_22_1.jpg

Csak később esett le, milyen sokat változott már Oti, amióta hozzánk került, és szinte észre sem veszem, annyira természetes, hogy egyik napról a másikra nyílik ki. Insta-barátaink tudják, hogy novemberben még a fűre sem volt hajlandó rálépni, és ha megrezzent egy ág, vagy erősebben fújt a szél, akkor teljesen lefagyott. Az ajtók voltak az abszolút mumus: megtorpant és menekült a nyitott ajtók előtt. És persze tőlünk is tartott: egy hirtelen mozdulat a feje felé, vagy hangosabb szó, és megijedt. Ehhez képest olyan jó érzés volt, hogy ennyi kutya között, ilyen önfeledt játék közben is időről időre bejelentkezett nálunk, és jött a simiért. Amikor pedig indultunk, kérés nélkül, automatikusan jött velünk <3 Tatyitól már megszoktam ezt a szavak néküli kommunikációt, és ezért csak másnap esett le, hogy Otika is kezdi elsajátítani. 

Ha nem voltatok még a Top-pancsban, úgy érdemes elképzelni, mint egy játszóházat, ahol akadályok, labdák, labdamedence és egy valódi vízes medence is várja az ebeket - és persze rengeteg játszótárs. Úgy tudom, hogy hétközben kutyanapközit is vállalnak, illetve van kutyakozmetika és fizioterápia is. Tetszik ez a fajta szemlélet, mert nagy segítség a gazdiknak, ha pár órára, vagy akár rendszeresen szükségük van kutyafelügyeletre, és mivel fedett a hely, ezért azoknak is jó lehet, akiknek a szabadtéri kutyasétáltató szolgáltatás valamiért nem opció. 

Ez volt az első telem egy meztelen kutya gazdijaként, és tudnotok kell, hogy Otis igazi örökmozgó! Energikus és fáradhatatlan, viszont a hideget nem viseli túl jól, ezért a sétáink, a mozgási lehetőség hidegben limitált... nem egyszer fogalmaztam meg magamban, hogy milyen jó lenne egy meleg, fedett kutyafuttató - és tessék :) 

Köszönjük szépen a csodás délutánt a szervezőknek, a ZöldEb Egyesületnek!

2020-02-27_12_32_28_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr2215489356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása