Tatyi and Me - Kutyás Túrablog

Felfedezzük Magyarország legszebb tájait. Tarts velünk!

Nyaralás kutyával - nyaralás kompromisszumokkal?

2018. augusztus 13. 20:06 - Tatyiandme

Első rész

 

Kutyás strand, kutyabarát szállás és kutyás programok? Szerencsére manapság már egyre nagyobb választék áll rendelkezésünkre, ha négylábú kedvenceinket nyaraláskor sem szeretnénk otthon- vagy éppen panzióban hagyni. Kutyás hotelekkel, kutyásoknak szervezett túrákkal vagy épp kutyamenüvel igyekeznek a turisztikai szolgáltatók, a szállásadók és az éttermek is a kutyás turisták kedvében járni, így egyre többen döntenek úgy, hogy kedvenceiket is magukkal viszik a vakációra. De mire készüljünk, hogy a közös nyaralás mindenki számára kellemes élmény legyen?

Számomra sosem volt kérdés, hogy úgy szervezzem meg a nyaralást, hogy Tatyi számára is legyen izgalmas program, elegendő mozgás és elfoglaltság vagy éppen ő is ki tudjon kapcsolódni, pihenni, esetleg más kutyusokkal bandázni. Több, mint nyolc éve utazunk együtt, és ezalatt az idő alatt megtanultam, hogy nem lehet mindenre felkészülni :) Azt gondolom viszont,  hogy ha a következő pár ponton előre átrágod magad, akkor sokkal könnyeben fogod tudni kezelni a felmerülő helyzeteket.

Az egész család számára elfogadható, hogy a kutyánk is elkísér minket?

Elsőre furcsa lehet ez a kérdés, hiszen a kutyánk ugye családtag, ám mindenkinél máshol van a limit és mindenkinek más a komfortzónája. Gondoljuk át, hogy az autóban/közlekedési eszközön hol utazik a kutyánk? A szálláson hol alszik? Mondjuk ha otthon az ágyunkban alszik, értelemszerűen ez nem lesz gond egy hotelben sem, de ha mondjuk kinti kutya, vagy saját fekhelye van otthon, akkor érdemes átgondolni, hogy hol helyezkedhet majd el kényelmesen az idegen helyen, és hol nem zavar senkit. A legtöbb családban nem napi 24 órát töltünk együtt a kutyánkkal, egy nyaraláson viszont sokkal jobban össze vagyunk zárva. Tisztázzuk előre minden érintettel, hogy számukra ez rendben van-e és tartsuk tiszteletben a kutyán pihenés és privát szféra igényét is :)

Folytatása következik :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatyiandme.blog.hu/api/trackback/id/tr1115484828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása